• en
 • fi
 • sv
 • fr
 • nl
 

Installera Netmonitor på Wordpress

Netmonitor plugin

Det lättaste sättet att installera Netmonitor på en Wordpress blog eller sida är att använda Netmonitors plugin. Netmonitor plugin är en tillägsmodul för Wordpress som automatiskt lägger till netmonitor tagen på ala sidor i bloggen. Man kan även ställa in pluginen att lägga till extra parametrar i tagen för att t.ex. registrera sidvisningar på basis av titeln eller för att följa vilken användare som är inloggad.

Installations process

Netmonitor pluginen kan installeras på två olika sätt, om sidan är byggd på en nyare version av Wordpress (> 3.0) kan man installera den automatiskt via admin gränsnittet, för äldre versioner kan man ladda ner pluginen från Wordpress plugin databas och installera den manuellt.

Automatisk installation

 1. Gå till plugins sektionen i admin gränsnittet på din wordpress
 2. Klicka på ”Add new” knappen i övre delen av sidan
 3. Skriv 'netmonitor' (utan citat tecken) i sökfältet och du borde presenteras med en tabell som visar Netmonitor plugin och en länk 'Install now', klicka på den.
 4. Om installationen lyckats ser du efter en liten stund ett meddelande som 'Successfully installed the plugin Netmonitor Plugin'. Pluginen är nu installerad så när som på konfiguration, mer om det nedan.

Manuell installation

 1. Ladda ner den senaste versionen av pluginen från http://wordpress.org/extend/plugins/netmonitor-plugin/
 2. Gå till plugins sektionen i admin gränsnittet på din wordpress
 3. Klicka på ”Add new” knappen i övre delen av sidan
 4. Klicka här på 'Bläddra' knappen, välj zip filen du laddade ner i steg ett och klicka sedan på 'Install now'.
 5. Om installationen lyckats ser du efter en liten stund ett meddelande som 'Successfully installed the plugin Netmonitor Plugin'. Pluginen är nu installerad så när som på konfiguration, mer om det nedan.

Konfigurera pluginen

För att pluginen skall börja samla in data måste man först aktivera och konfigurera den. Detta kan göras med några enkla steg.

 1. Gå till plugins sektionen i admin gränssnittet och kolla om pluginen är aktiverad. Om den inte är det kan den aktiveras genom att klicka på 'Activate' under pluginens namn.
 2. Klicka nu på 'Settings' och sedan Netmonitor.
 3. Du befinner dig nu på Netmonitor pluginens konfigurationssida, Lägg till din site-id i inmatnings fältet märkt för det och välj om du vill registrera sidnamn och/eller användare och klicka sedan 'Save'.
 4. Klappat och klart! Du borde snart börja se statistik från din sida i netmonitor.

Hitta din site-id

Site-id eller sid-id är id numret Netmonitor använder för att hålla reda på sidor och pluginen använder det för att sända korrekt data till netmonitor. För att hitta din site-id kan du logga in på Netmonitor och klicka på hämta tag länken, sid idn är nummret inom parenteserna i blocket

var netmonitor = new nmTracker(*nummer*);

Du kan alltså kopiera det nummret och fylla i det i pluginens inställningar.

 
sv/tag_wordpress.txt · Senast uppdaterad: 2011/09/13 13:49 av enberg