• en
  • fi
  • sv
  • fr
  • nl
 

Installation

För att samla statistik från din hemsida måste du installera en liten HTML kod (en ”tag” eller ”tracker”) på alla de sidor som du vill övervaka. För att få så meningsfulla result som möjligt rekommenderar vi att du installerar det på alla sidor på din hemsida.

Att hämta trackerkoden

Trackerkoden är olika för varje hemsida (eller konto) som du vill övervaka. Om du sätter samma kod på flera sidor kommer statistiken att blandas. Du kan få trackerkoden från flera olika platser i Netmonitor.

  • Om ingen statistik ännu har hämtats, visas ett meddelande som varnar dig att trackern troligtvis inte har installerats. Detta meddelande har en länk som visar trackerkoden.
  • Du kan när som helst gå till din startsida och klicka på ”Hämta tag” länken. Din startsida är sidan som visar alla dina hemsidor (denna skall inte blandas med sammandraget för en sida). Du får tillgången till startsidan genom att klicka på din sidas namn uppe i högra hörnet.

Såsom nämndes är det ganska lätt att installera den grundläggande tagen, men vi rekommenderar ändå att den som uppehåller hemsidan gör installationen då det bara är möjligt. Om du är osäker hur du skall få tagen installerade på din hemsida kan do kontakta din Netmonitor försäljare för hjälp eller skicka ett email till feedback@netmonitor.fi.

Här är ett exempel på en tag: Kopiera inte denna kod, läs ovan hur du hittar din unika tag

<script type="text/javascript" src="http://tracker5.netmonitor.fi/nmtracker.js"></script>
<script type="text/javascript">
try {
	var netmonitor = new nmTracker(XXXX);
	netmonitor.track();
} catch(error){}
</script>

Att installera tagen

Grunderna till installationen

För att installera koden måste du kunna editera källkoden för din hemsida. Om hemsidan är byggd med en CMS eller med en liknande färdigtlagad software måste du editera källkoden från det template som programmet använder.

  • Om du har tillgång till HTML källkoden för din hemsida, är det bara att kopiera och klistra in den.
  • Om din hemsida är byggd av en webbagentur eller freelancer, kan du fråga av dem att installera tagen för dig.
  • Hur som helst så kan vi hjälpa dig med installation av tagen. Du kan kontakta oss på feedback@netmonitor.fi.

Tagen skall sättas på alla sidor på hemsidan. Den sätts i slutet av källkoden, nära </body> HTML tagen. Observera att tagen skriver en osynlig bild på hemsidan, så den skall inte sättas i HEAD-delen av källkoden.

Installation på olika platformer

 
sv/nm_installation.txt · Senast uppdaterad: 2011/12/29 16:43 av daniel