• en
  • fi
  • sv
  • fr
  • nl
 

Spårande av användare

Ifall din hemsida har en sektion som kräver att användarna loggar in vill du troligtvis veta mera om deras beteende i jämförelse med ”anonyma” användare. Denna modul finns till för hemsidor som har någon sorts verifiering av användare.

Denna sektion kräver tekniska inställningar av tagen. Du behöver full tillgång till källkoden på din hemsida för att installer den.

Installation

För privacy-skäl är Netmonitor inte förinställd för att spåra användare. Ifall du vill att Netmonitor skall kunna skilja åt användare som är loggade in på din hemsida från anonyma användare måste din hemsida instruera Netmonitor tagen varje gång det handlar om en inloggad användare. Den kan göra det genom någon sorts identifierare: ett numeriskt ID, användarnamn, e-post… Denna identifierare visas sedan åt dig i Netmonitor. Du får själv välja hurudan identifierare du vill använda. Vi respekterar hemlighetshållande av dina användare och använder inte denna identifierare för annat än att aggregera din statistik och att visa resultaten till dig.

Du bör modifiera taggen enligt följande:

var netmonitor = new nmTracker(YOUR_SITE_ID);
netmonitor.track({
	user: 'INSERT_HERE_USER_IDENTIFIER'
});
} catch(error){}

Detta är ett exempel på en hemsida som kör PHP, och som använder en förinställd session mekanism för att spara användaridentifieraren. Vi antar att användaren är verifierad med deras e-post adress.

var netmonitor = new nmTracker(YOUR_SITE_ID);
netmonitor.track({
	user: '<?=$_SESSION['user_email']?>'
});
} catch(error){}

Mera på sidan tag inställningar.

Lista

Då tagen är konfigurerad rätt börjar du se statistik om användare som loggar in på din hemsida.

 
sv/nm_guide_users.txt · Senast uppdaterad: 2011/07/25 15:14 av daniel