• en
 • fi
 • sv
 • fr
 • nl
 

Nyckelord och adwords

Sökord

Sökord-sektionen listar alla sökord som använts fö att komma till din sida. Om du vill se de specifika sökorden, välj en av sökmotorerna i listan och sedan undersidan för sökord (see nedan).

Hur kan jag använda denna data?

Genom att se på sökord får du veta hur väl din hemsida ses i sökmotorer. Exempelvis:

 • Ifall du mest ser sökord såsom ditt företags eller brands namn betyder det att du endast attraherar människor som redan vet din brand någon annanstans ifrån. Sökmotorer är inte en källa för nya besökare i detta fall, utan endast ett sätt för människor som känner dig att hitta adressen till din hemsida.
 • Ifall du dock mest ser generiska sökord (t.ex. sökordet ”skor”, ifall du säljer skor), betyder det att din hemsida ses av människor som inte känner till ditt företag från förut. I detta fall är sökmotorer en bra källa för nya besökare.

Sökord berättar också vilken avsikt dina besökare har, d.v.s. vad förväntar sig besökarna att hitta på hemsidan.

"Ej uppgett" nyckelordet

År 2011 bestämmde sig Google för att inte uppge nyckelord som användts för vissa sökningar. När ett nyckelord är gömt, räknar Netmonitor det under ”Ej uppgivet”. Om du är intresserad av de tekniska detaljjerna bakom detta, har vi en artikel som behandlar det på vår blog (artikel på engelska).

När detta skrevs gällde detta fall för användare som är inloggade på någon av Googles tjänster och använder google.com domänen för att söka. Detta kommer dock troligen att utökas och bli allt vanligare i fortsättningen.

Google Adwords

Adwords listar alla sökresultat i Google som betalats för. Denna sida har innehåll endast ifall du har en aktiv Adwords kampanj. Det kan hända att du måste aktivera tracking på ditt Adwords-konto.

För att tillåta tracking av dina adwords kampanjer:

 1. Logga in på ditt Adwords konto
 2. Klicka på ”My Account”
 3. Klicka på ”Preferences”
 4. Under ”Tracking”, tillåt ”Auto-tagging”
 5. Spara inställningarna och Netmonitor borde automatiskt känna igen dina Adwords kampanjer!
 
sv/nm_guide_keywords.txt · Senast uppdaterad: 2011/12/20 16:04 av enberg