• en
  • fi
  • sv
  • fr
  • nl
 

Utrustning

Denna modul visar statistiken om den utrustning som dina besökare använder: hurudan webbläsare, vilket operativsystem, vilka mobila enheter de använde (ifall de gjorde det), o.s.v.

Förbehåll: Identifiering av utrustning fungerar ger inte exakta resultat. En stor majoritet av resultaten är rätta, men det kan finnas små fel. Vissa mobila enheter gömmer t.ex. vilken model och/eller version de är, vilket betyder att Netmonitor inte kan ge 100% exakta resultat. Denna modul kan ändå ge värdefulla insikter.

Mobila enheter

Denna sida visar en lista på mobila enheter som dina besökare använde. I dessa inkluderas: mobiletelefoner med webbläsare, smarttelefoner, tablet enheter (iPad), spelkonsoler och olika sorts mediaspelare som har internet (iPod, …).

Alla dina besökare använder inte en mobil enhet för att surfa på din hemsida. Den totala mängden besökare som identifieras i denna sektion visas i boxarna med totala mängder.

Hur kan jag använda dessa data?

Denna statistik kan hjälpa dig bjuda en bättre tjänst åt dina besökare. Ifall du t.ex. märker att en stor del av dina besökare använder mobila enhter kan det hända att du vill göra en mobilversion av din hemsida, med en layout som är optimerad för mobila enheter.

Operativa system

Denna sida visar en lista på operativa system som dina besökare använder. Här visas alla operativa system, inte endast de mobila.

Operativa system grupperas per familj. T.ex. Windows XP och Windows 7 hör till familjen ”Windows”, medan Android och Ububtu hör till ”Linux”.

Hur kan jag använda mig av dessa data?

Ifall du har en hemsida som är menad specifikt för ett brand eller en verison av ett operativ system, kan denna sektion hjälpa dig hålla koll på dessa besökare. Kanske du t.ex. har en webb-butik för Apple-produkter, en hemsida som publicerar nyheter om Linux, el.dyl.

För det mesta finns denna statistik dock till för den tekniska personalen eller företaget som uppehåller din hemsida. Vissa egenskaper och plugins fungerar endast för vissa familjers operativa system. Därmed hjälper denna sektion dig att göra tekniska beslut.

Webbläsare

Denna sektion visar en lista på webbläsare som dina besökare använder, inkluderat mobila webbläsare.

Då det kommer till Operativa system grupperas webbläsare per familj. I de flesta fall grupperas en familj enligt den motor som webbläsaren använder. Olika versioner (inkluderat nybrandade versioner) grupperas under samma familj. Exempelvis: Firefox 3.6, Firefox 4, Iceweasel och IceCat hör alla till ”Firefox” familjen.

Hur kan jag använda dessa data?

Denna statistik finns till för den tekniska och konstnärliga personalen. Den hjälper dem göra val om hur designa och förbättra din hemsida. Alla webbläsare har egenskaper som är specifika för dem, och genom att veta vilka webbläsare används för att besöka din hemsida har du möjligheten att fokusera på att optimera hemsidan för dem, och därmed bjuda på den bästa möjliga användarupplevelsen för dina besökare.

 
sv/nm_guide_equipment.txt · Senast uppdaterad: 2011/07/24 18:01 av rlanvin