• en
  • fi
  • sv
  • fr
  • nl
 

Frequently Asked Questions (FAQ)

Installation

Kan jag installera Netmonitor på samma gång som andra webbanalysprodukter (såsom Google Analytics)?

Ja, Netmonitor är kompatibel med alla andra webbanalysprodukter. Installera och testa gärna olika produkter på samma gång, och jämför statistiken som de rapporterar.

Gör det min hemsida långsammare?

Nej. Ifall Netmonitor tagen är oåtkomlig (vilket är en worst case scenario), laddas och visas din hemsida ändå korrekt. Besökarna märker bara att ett element inte kunde laddas.

För minimal inverkan på din hemsida lönar det sig att installera tagen helt i slutet av din HTML kod, helt före </body> tagen.

Varför har jag ingen statistik?

Det kan finnas några olika orsaker till detta, vanliga fall är:

  • Tagen är inte installer eller det finns problem med din installation Läs instruktioner för installation.
  • Du installerade just tagen, och den första rapporten har inte processerats än (data processeras en gång timmen).

Oftast försöker Netmonitor analysera problemet och meddela orsaken till att rapporten är tom. Om ingenting visas efter att du prövat de ovannämnda lösningarna och du tror att någonting är fel, kontakta oss för mera hjälp på feedback@netmonitor.fi

Allmänna frågor

Varför är största delen av traffiken markerat som 'Direkta träffar'?

Det kan finnas flera olika orsaker till detta:

Vidarebefordring En av de vanligaste orsakerna till detta är att det finns en vidarebefordring då man kommer till din hemsida. Det här betyder att när du går till www.dinsida.com vidarebefordras du automatiskt till exempelvis www.dinsida.com/index2.html. Du kan lätt pröva om detta är fallet genom att själv gå till din hemsida genom att skriva adressen i adressfältet, och se ifall adressen ändras efter att du trycker på enter.

Tagen saknas En annan vanlig orsak till detta är att tagen inte är installerad på framsidan av din hemsida. Du kan se ifall detta är fallet genom att gå till din Netmonitor ”Sidor” rapport och se ifall framsidan är där, eftersom den är vanligtvis en av de mest laddade sidorna.

 
sv/nm_faq.txt · Senast uppdaterad: 2011/09/13 13:47 av enberg