• en
  • fi
  • sv
  • fr
  • nl
 

NetMonitorin asennus

Yleistä

Jotta Netmonitor pystyy keräämään tietoa sivustollasi tapahtuvasta liikenteestä, pitää jokaiselle seurattavalle sivulle asentaa lyhyt HTML koodi (”Seurantakoodi”, ”Tagi” tai ”Tracker”). Suosittelemme, että tagi asennetaan jokaiselle sivustosi yksittäiselle sivulle.

Mistä saan asennettavan seurantakoodin?

HUOMAA: Jokaisen seurattavan sivuston (tai asiakastilin) seurantakoodi on yksilöllinen. Mikäli sinulla on useampi sivusto (www osoite) ja asennat saman seurantakoodin useammalle kuin yhdelle sivustolle, tuloksena on statistiikan sekoittuminen.

Kirjauduttuasi Netmonitor –palveluun sisään, löydät juuri oikean seurantakoodin useallakin eri tavalla:

* Alussa, kun kävijälikennestatistiikkaa ei ole vielä syntynyt, saat kirjautumisen yhteydessä viestin, että seurantakoodi saattaa olla asentamatta. Tämä viesti sisältää linkin, joka johtaa suoraan asennettavalle seurantakoodille.

* Milloin tahansa voit mennä alkuun ja klikata ”Hae tagi” linkkiä. Aloitussivusi on sivu, joka näyttää kaikki seurattavat sivustosi. Mikäli sinulla on vain yksi seurattava sivusto, automaattinen aloitussivusi onkin yhteenvetosivu. Tällöin pääset ”Alkuun” -sivulle klikkaamalla sivun vasemmasta ylälaidasta linkkiä ”Alkuun” tai oikeasta ylälaidasta seurattavan sivustosi nimeä.

Tässä on esimerkki Netmonitorin seurantakoodista: Älä kopioi tätä - katso ylempänä tekstistä, miten löydät juuri sinun koodisi

<script type="text/javascript" src="http://tracker5.netmonitor.fi/nmtracker.js"></script>
<script type="text/javascript">
try {
	var netmonitor = new nmTracker(XXXX);
	netmonitor.track();
} catch(error){}
</script>

Seurantakoodin asennus

Asennuksen perusteet

Seurantakoodin asentaminen edellyttää, että pääset muokkaamaan sivustosi lähdekoodia. Mikäli sivustosi on luotu käyttämällä CMS:ää tai muita valmiita sivusto-ohjelmia, pitää lähdekoodin muokkauksessa käyttää samaa pohjaa, jolla sivusto on luotu.

* Mikäli pääset muokkaamaan sivustosi HTML lähdekoodia, riittää että kopioit ja liität Netmonitor seurantakoodin jäljempänä tässä ohjeessa mainittuun kohtaan sivujesi lähdekoodissa.

* Voit pyytää myös sivujesi tekijää tai niiden päivittäjää suorittamaan asennuksen puolestasi.

* Autamme mielellämme sinua asennukseen liittyvissä kysymyksissä tai voimme suorittaa myös koko asennuksen puolestasi. Tässä tapauksessa ole yhteydessä asiakaspalveluumme osoitteessa asiakaspalvelu@netmonitor.fi

Netmonitor seurantakoodi tulee asentaa sivustosi jokaisen yksittäisen sivun lähdekoodin loppuun, mieluiten välittömästi ennen </body> HTML taiga. HUOM: Netmonitorin seurantakoodi luo sivullesi näkymättömän kuvan, joten sitä ei pidä asentaa lähdekoodisi HEAD osioon.

Asennus eri alustoille

Alla olevista linkeistä pääset sovelluskohtaisiin ohjeisiin Netmonitor seurantakoodin asentamiseksi CMS:lle tai muille vastaaville valmisohjelma-alustoille:

 
fi/nm_installation.txt · Viimeksi muutettu: 2011/07/22 12:32 (ulkoinen muokkaus)