• en
 • fi
 • sv
 • fr
 • nl
 

Avainsanat ja Adwords

Avainsanat

Avainsanat osio listaa kaikki ne hakusanat, joita käyttämällä sivustollesi on päädytty. Jos haluat nähdä hakukonekohtaisia hakusanoja, valitse listasta haluamasi hakukone ja valitse sitten Avainsanat alasivu (ks. alla).

Miten voin hyödyntää tätä tietoa?

Avainsanojen tarkastelu antaa sinulle tietoa siitä, miten hyvin verkkosivustosi on löydettävissä hakukoneista. Mahdollinen tilanne voisi olla esimerkiksi:

 • Jos näet enimmäkseen hyvin tarkkoja hakusanoja (yrityksesi nimi, brändi tms.), sivustollesi päätyy hakukoneiden kautta vain sellaisia vierailijoita, jotka jo tuntevat brändisi. Tässä tapauksessa hakukoneet eivät tuo sinulle uusia vierailijoita, vaan ne toimivat pelkästään keinona vierailijoillesi löytää sivustosi URL-osoite.
 • Jos toisaalta näet enimmäkseen yleisen tason hakusanoja (kuten termi ”kengät” jos myyt kenkiä), se merkitsee, että sivustosi on hyvin näkyvissä myös ihmisille, jotka eivät vielä tunne yritystäsi mutta etsivät jotain siihen liittyvää. Tässä tapauksessa hakukoneet toimivat uusien vierailijoiden ohjaamisessa sivustollesi.

Avainsanat kertovat sinulle myös vierailijoidesi aikomukset, toisin sanoen mitä vierailijat odottavat löytävänsä sivustoltasi.

"Ei saatavissa" -oleva avainsana

Vuonna 2011, Google alkoi pidättämään itsellään tietyt hauissa käytetyt avainsanat. Tapauksessa, jossa avainsana on ”piilotettu”, Netmonitor määrittelee käynnin ”Ei Saatavissa” -olevaksi. Mikäli olet kiinnostunut teknisistä yksityiskohdista, voit lukea asiasta lisää englanninkielisestä blogikirjoituksestamme our blog.

Huom: Kirjoitushetkellä, avainsanat on piilotettu vain tapauksessa, jolloin käyttäjä on kirjautunut johonkin Googlen tuotteeseen esimerkiksi Gmailiin, ja käyttää saman aikaisesti hakuunsa ”google.com” verkkotunnusta. On kuitenkin todennäköistä, että asia koskee tulevasuudessa myös maakohtaisia Google verkkotunnuksia, kuten google.fi:ä.

Google Adwords

Adwords listaa kaikki Googlen maksetut hakutulokset. Tällä sivulla on sisältöä vain jos sinulla on Adwords kampanjoita. Netmonitor havaitsee Adwords kampanjasi automaattisesti, mikäli sallit sen asetuksissasi.

Tehdäksesi näin, sinun tulee:

 1. Kirjautua Adwords-tilillesi
 2. Klikkaa ”Oma tili”
 3. Klikkaa ”Asetukset”
 4. Osiossa ”Seuranta”, salli ”Automaattinen koodaus”
 5. Tallenna, ja Netmonitorin tulisi automaattisesti huomata Adwords kampanjasi!
 
fi/nm_guide_keywords.txt · Viimeksi muutettu: 2011/12/29 09:13 / emmi