• en
 • fi
 • sv
 • fr
 • nl
 

Tavoitteet

Jokaiselle sivustolle tulisi määrittää sivuston tavoitteet. Tavoitteena voi olla saada kävijä ostamaan jotain sivustolta, tai ehkä vain saada hänet kiinnostumaan tuotteistasi ja ottamaan sinuun yhteyttä. Tavoitteena voi olla myös se, että kävijä pysyy sivustollasi riittävän kauan lukeakseen tarjoamasi sisällön. Mitä ikinä tavoitteesi ovatkaan, tämä osio auttaa sinua seuraamaan niitä.

Käyntiä, joka saavuttaa tavoitteen kutsutaan konversioksi. Parantaaksesi sivustosi tehokkuutta, tulee pyrkiä maksimoimaan konversioiden määrä.

Sinun tarvitsee vain luoda tavoite, Netmonitor seuraa konversioita puolestasi. Pystyt näkemään vain ne käynnit, joiden aikana tapahtui jotain oleellista sivullasi. Voit luoda 3 tyyppisiä tavoitteita:

 • Tavoitettu konversiosivu
 • Sivulla vietetty aika
 • Ladattujen sivujen määrä

Lista

 1. Tila: Vihreä väkänen ilmaisee, että tavoite on aktiivinen - punainen rasti sitä vastoin viestii passiivisuudesta. Voit klikata merkkiä muuttaaksesi tilaa.
 2. Nimi ja tyyppi
 3. Tämä palsta näyttää taulukon, joka ilmaisee viimeisen 30 päivän aikana saavutetut konversiot.
 4. Käynnit: Niiden käyntien määrä, jotka saavuttavat tavoitteen.
 5. Konversiot: Konversioiden tarkka määrä. Useimmiten se on saman suuruinen kuin käyntien määrä. Joskus on kuitenkin mahdollista, että kävijä saavuttaa tavoitteen useammin kuin kerran saman käynnin aikana (esimerkiksi asiakas, joka ostaa kahdesti saman istunnon aikana).
 6. Sivua ennen konversiota: keskimääräinen sivumäärä, jonka kävijä lataa ennen tavoitteen saavuttamista.
 7. Aika ennen konversiota: keskimääräinen aika, jonka kävijä viettää sivustolla ennen tavoitteen saavuttamista.
 8. Luotu

Yksityiskohtaisemmat tiedot

Klikkaa tavoitetta listalta nähdäksesi yksityiskohtaisempaa tietoa.

Käynnit

Ensimmäinen sivu ”käynnit” näyttää tiedot liittyen konversioiden määrään.

 • Sivulla nähtävät kaksi sinistä ympyrää kuvastavat sivustosi kaikkien käyntien (vasemman puoleinen ympyrä) määrän suhdetta niihin käynteihin, jotka ovat saavuttaneet tämän tavoitteen (oikeanpuoleinen ympyrä). Tämä auttaa havainnoimaan konversioprosenttia visuaalisesti.
 • Konversioprosentti on siis kaikkien käyntien määrä suhteessa niihin käynteihin, jotka ovat saavuttaneet tietyn tavoitteen.
 • Käyntien määrä per saavutettu konversio on toinen tapa ilmaista konversioprosentti.
 • Yhteensä rivi näyttää kyseisen tavoitteen (mustalla) yleisimmät muuttujat (käynnit, sivunlataukset, sivut/käynti, bounce aste ja kesto) verrattuna koko sivuston yhteenlaskettuihin määriin (harmaalla).
 • top 5 avainsanaa näyttää ne avainsanat, jotka saivat aikaan eniten konversioita. Voit lukea tästä lisää kohdasta Avainsanat ja Adwords.
 • top 5 liikenne lähdettä näyttää kaikki ne liikenteen lähteet, jotka toivat eniten konversioita sivuillesi. Voit lukea tästä lisää kohdasta Liikenteen yleiskatsaus.
 • top 5 sivua näyttää tavoitteen saavuttamien kävijöiden eniten katsomat sivut. Voit lukea tästä lisää kohdasta Sivulataukset.

Kävijät

Klikkaamalla yläpalkista linkkiä ”Kävijät”, saat lisää tietoa konversion saavuttaneiden kävijöiden käyttäytymisestä.

 • Kuvio näyttää uusien kävijöiden määrän suhteessa palaavien kävijöiden määrään, kaikkien niiden kävijöiden kesken, jotka saavuttivat konversion.
 • Sivu näyttää myös ajan ennen konversiota sekä sivut ennen konversiota, jotka molemmat ilmaisevat kuinka kauan kävijä on ollut sivustollasi ennen konversiota.
 • Jos sinulla on lisäksi muita tavoitteita, näet myös ne tällä sivulla, mikäli kävijä on saavuttanut ne saman istunnon aikana.

Kehitys

Tämä sivu ilmaisee tavoitteiden kehityksen. Se näyttää ajanjakson, joka on valittu tarkastelujakson valitsimesta. Tämä on oiva keino nähdä kuinka tehokas sivustosi on ajanmittaan.

Tavoitteiden hallinta

Uuden tavoitteen luonti

Luodaksesi uuden tavoitteen, klikkaa vasemmalta ylhäältä linkkiä ”Luo uusi tavoite”. Voit luoda niin monta tavoitetta kuin haluat.

Tässä prosessissa on kaksi vaihetta: ensiksi sinun tulee valita minkä tyyppisen tavoitteen haluat luoda, ja sitten voit syöttää haluamasi muuttujat tavoitteelle.

Tavoitettu konversiosivu

Yleisin tavoite on, että kävijä saavuttaa jonkun tietyn sivun käyntinsä aikana. Jos esimerkiksi ”Kiitos” sivu, seuraa automaattisesti maksuprosessia, voit seurata kaikkia niitä käyntejä, jotka johtavat ostamiseen seuraamalla niitä kävijöitä, jotka saavuttavat edellä mainitun ”Kiitos” sivun. Tässä tapauksessa ”Kiitos” sivua kutsutaan ”konversiosivuksi”.

Kun luot tavoitteen, tulee sinun valita kahdesta vaihtoehdosta:

 • Tuleeko ”tuloksen” vastata tarkalleen vai osittain tavoitettasi. Toisin sanoen aiotko syöttää tiukasti koko sivun nimen, vai haluatko vain seurata sivuja, jotka sisältävät jonkun tietyn tekijän nimessään.
 • Haluatko sovittaa sivun nimen vai URL:n. Yleensä käytetään URL:ia (sivun osoitetta), mutta tapauksessa, jossa käytät nimen mukauttamis -ominaisuutta, saatat haluta käyttää sivun nimeä.

Sivustolla vietetty aika

Mikäli sivustollasi on paljon sisältöä, saatat olla kiinnostunut niistä kävijöistä, jotka viipyvät sivuillasi keskimääräistä pidempään. Nämä kävijät ovat todennäköisesti kiinnostuneita palveluistasi, ja ovat siten myös potentiaalisia liideja.

Voit asettaa keston (sekunneissa) tavoitteeksi. Mikäli sinulla on ”600 sekuntia” tavoitteena, jokainen kävijä, joka on sivuillasi yli 10 minuuttia lasketaan.

Ladattujen sivujen määrä

Tämä on saman tyyppinen tavoite kuin ”sivustolla vietetty aika”. ”Ladattujen sivujen määrä” mahdollistaa kuitenkin niiden kävijöiden seurannan, jotka lukevat tietyn määrän tai enemmän sivuja, sivuilla käytetyn ajan sijaan.

Tavoitteen päivittäminen

Voit päivittää tavoitteen nimen milloin haluat.

Voit myös päivittää tavoitteen muuttujia, mutta muista kuitenkin, että tämä muokkaa jo kerättyä dataa.

Tavoitteen aktivointi ja deaktivointi

Klikkaamalla tavoitteen nimen edessä olevaa vihreää väkästä (tai punaista rastia) voit aktivoida tai deaktivoida tavoitteita. Kun tavoite ei ole aktiivinen, ei Netmonitor kerää myöskään dataa kyseisestä tavoitteesta.

Tavoitteen poistaminen

Poistaaksesi tavoitteen sinun tulee klikata ensin ”Päivitä” nappia ja sitten klikata ”Poista tämä tavoite” linkkiä lomakkeen alalaidasta. Kun poistat tavoitteen, myös tavoitteeseen liittynyt, kerätty data tuhoutuu. Mikäli haluat säilyttää datan tulee sinun tavoitteen poistamisen sijaan deaktivoida tavoite.

 
fi/nm_guide_goals.txt · Viimeksi muutettu: 2011/12/29 09:33 / emmi