• en
  • fi
  • sv
  • fr
  • nl
 

Laitteet

Tässä osiossa näet tilastoja vierailijoidesi käyttämistä laitteista: mitä selaimia, toimintajärjestelmiä, mobiililaitteita jne he käyttävät.

Vastuuvapautus: Laitteiden tunnistaminen on jossain määrin epätarkka tehtävä. Vaikka valtaosa tuloksista on luotettavia, sinun tulee pitää mielessä että joukossa voi olla joitakin epätarkkuuksia. Esimerkiksi, jotkut mobiililaitteet kätkevät mallin ja/tai version, estäen näin Netmonitoria saamasta 100% tarkkoja tuloksia. Tämän sanottuamme, mielestämme tämä ominaisuus tarjoaa silti hyvin arvokkaita tietoja.

Mobiililaitteet

Tämä sivu näyttää listan mobiililaitteista joita vierailijasi käyttävät. Mobiililaitteisiin kuuluu: matkapuhelimet joissa on internet-yhteys, tablet tietokoneet (iPad), pelikonsolit, ja lukuisat mediasoittimet joissa on internetyhteys (iPod, …).

Kaikki vierailijasi eivät luonnollisestikaan käytä mobiililaitteita. Näitä laitteita käyttävien vierailijoiden kokonaismäärät näet taulukosta.

Miten voin hyödyntää näitä tietoja?

Mobiililaitetiedot auttavat tarjoamaan parempaa palvelua vierailijoillesi. Ja jos huomaat että merkittävä määrä vierailijoista käyttää mobiililaitteita, kannattaa kenties harkita mobiiliversion tekemistä sivustostasi, jossa asettelu on optimoitu mobiililaitteille.

Käyttöjärjestelmät

Tällä sivulla näet lista kaikista käyttöjärjestelmistä joita vierailijasi käyttävät. Toisin kuin Mobiililaitteet sivulla, täällä näet kaikki käyttöjärjestelmät (ei pelkästään mobiilit).

Käyttöjärjestelmät on ryhmitelty perheittäin. Esimerkiksi Windows XP ja Windows 7 kuuluvat samaan ”Windows” -perheeseen, Android ja Ubuntu kuuluvat ”linux” perheeseen jne.

Miten voin hyödyntää näitä tietoja?

Jos sivustosi liittyy suoraan käyttöjärjestelmän merkkiin tai versioon, tämä osio on hyödyllinen vierailijoidesi tuntemiseen. Esimerkiksi: verkkokauppa Applen tuotteille, verkkosivu joka julkaisee uutisia Linuxiin liittuen jne.

Ensisijaisesti nämä tiedot on kuitenki suunniteltu teknistä henkilöstöäsi tai sivut kehittänyttä internetoimistoa varten. Jotkut ominaisuudet ja lisäosat ovat saatavilla vain tietyissä käyttöjärjestelmäperheissä, joten tämä osio auttaa tarvittaessa teknisten päätösten tekemisessä.

Selaimet

Tämä osio listaa vierailijoidesi käyttämät selaimet, mukaan lukien mobiiliselaimet.

Kuten Käyttöjärjestelmät, myös selaimet on ryhmitelty perheittäin. Eri versiot (mukaanlukien uudelleenbrändätyt versiot) luokitellaan saman perheen alle. Yleensä ryhmän määrittää selaimen pohjana oleva selainmoottori. Esim: Firefox 3.6, Firefox 4 ja IceWeasel ja IceCat kaikki kuuluvat ”Firefox” perheeseen.

Miten voin hyödyntää näitä tietoja?

Tiedot on suunnattu tekniselle ja visuaaliselle henkilöstöllesi, sillä ne auttavat tekemään design päätösiä ja kehittämään sivustoa. Jokaisella selaimella on omat jujunsa, ja selainten tunteminen auttaa keskittämään optimointipanostukset niihin, jotta vierailijoillasi olisi mahdollisimman hyvä selailukokemus.

 
fi/nm_guide_equipment.txt · Viimeksi muutettu: 2011/07/22 12:32 (ulkoinen muokkaus)