• en
 • fi
 • sv
 • fr
 • nl
 

Kampanjat

Netmonitorissa kampanja tarkoittaa markkinointitoimenpidettä, jonka tavoitteena on sivustosi edistäminen. Kampanja -ominaisuus mahdollistaa niiden käyntien seuraamisen, jotka tällainen markkinointitoimenpide saa aikaan.

Johdanto tagin liittämiseen linkkiin

Jos tagin liittäminen linkkiin on sinulle tuttua, voit hypätä tämän osion yli. Vaihtoehtoisesti voit lukea lisää blogistamme Aloittelijan opas maksetun liikenteen seurantaan.

Seurataksesi tietystä lähteestä tulevaa liikennettä, sinun tulee liittää linkkiin erottava merkki (tagi) ennen linkin julkaisua. Esimerkiksi oletetaan, että haluat lähettää potentiaalisille asiakkaillesi sähköpostia, joka sisältää linkin kotisivuillesi ”mywebsite.com”. Seurataksesi kuinka moni kävijä klikkasi juuri tätä linkkiä kyseessä olevasta sähköpostista, voit mukauttaa linkkiä seuraavanlaisesti: mywebsite.com/?email_1. Siten tiedät, että kävijät, jotka saapuvat tälle sivulle, ovat kävijöitä, ketkä klikkasivat tätä tiettyä linkkiä. Voit asettaa Netmonitorin seuraamaan käyntejä, jotka saapuvat sivulle, joka sisältää tekstin ?email_1, ja saat kunnollisen raportin tästä kampanjasta. Tätä hyödyllistä prosessia kutsutaan tagin liittämiseksi linkkiin.

Ulottuvuudet

Jatketaan yllä mainitun esimerkin parissa. Olet lähettämässä sähköpostia potentiaalisille asiakkaille. Mitä jos sinulla onkin 2 linkkiä samassa sähköpostissa: toinen viestin pääosassa, toinen esimerkiksi viestin alatunnisteessa, ja haluat, että pystyt määrittelemään kumpi sijainti on linkille tehokkaampi. Linkit tulisi laskea osaksi samaa kampanjaa, mutta haluaisit kuitenkin segmentoida tuloksia.

Tällaisessa tilanteessa saat apua kampanjoiden ulottuvuuksista. Voit lisätä lisätageja URL:n, jota Netmonitor hyödyntää tulosten segmennoinnissa. Netmonitor tukee perusulottuvuuksia: mediat, lähteet, ehdot, and sisällöt, ja se on yhteensopiva tagien utm_medium, utm_source, utm_term ja utm_content kanssa.

Jos päätät hyödyntää esimerkiksi sisältö ulottuvuutta erottaaksesi linkkejä, näyttävät ne seuraavanlaisilta:

 • mywebsite.com/?email1&utm_content=main+link linkki, joka lisätään viestin pääosaan
 • mywebsite.com/?email1&utm_content=footer+link linkki, joka lisätään viestin alatunnisteeseen

Muista, että voit käyttää kutakin ulottuvuutta kuten haluat. Ei ole olemassa kiveen hakattuja sääntöjä siitä, mitä ulottuvuuksia tulisi käyttää mihinkin tarkoitukseen. Voit järjestää ja segmentoida kampanjasi kuten näet parhaaksi oman yrityksesi kannalta.

Mediat

 • Muuttuja: utm_medium

Voit käyttää ”mediat” ulottuvuutta tunnistaaksesi median, jota kampanjasi käyttää. Esimerkiksi ”sähköposti”, ”banneri” tai ”printti”, jne.

Lähteet

 • Muuttuja: utm_source

Voit käyttää ”lähteet” ulottuvuutta tunnistaaksesi useita eri asioita. Voit tarkkailla esimerkiksi liikenteen lähdettä, esimerkiksi sivua, jolla kampanjasi on julkaistu. Mikäli lähetät myös sähköpostikampanjoita, voit harkita käyttäväsi tätä muuttujaa tunnistaaksesi, mitä postituslistaa olet käyttänyt.

Ehdot

 • Muuttuja: utm_term

Voit käyttää tätä muuttujaa jos haluat tunnistaa mihin avainsanaan tietty kampanja viittaa.

Sisällöt

 • Muuttuja: utm_content

Voit käyttää tätä muuttujaa tehdäksesi esimerkiksi A/B testausta (kaksi hieman toisistaan eroavaa sähköpostia, jotka molemmat kuuluvat samaan kampanjaan), tai erottaaksesi samassa sähköpostissa olevia eri linkkejä.

Yhteensopivuus utm_campaign kanssa

Mikäli Google Analytics tai vastaava tuote on sinulle tuttu, olet todennäköisesi jo käyttänyt ”kampanjan nimi” ulottuvuutta utm_campaign parametrin kera. Netmonitor on täysin yhteensopiva tämän kanssa. Kun luot kampanjan, syntyy kampanjan nimestä URL-ystävällinen versio (tätä kutsutaan kampanjan ”tunnisteeksi”). Voit käyttää tätä ”utm_campaign” osaa tunnistaaksesi kampanjasi, mahdollisesti luomasi mukautetun tagin ohella.

Jos esimerkiksi kampanjasi on nimeltään ”Sähköpostit potentiaalisille asiakkaille”, tulee tunnisteesta ”sähköpostit_potentiaalisille_asiakkaille”, ja Netmonitor määrittää tämän kampanjan alaisuuteen automaattisesti kaikki ne linkit, jotka sisältävät ”utm_campaign=sähköpostit_potentiaalisille_asiakkaille”.

URL-tunniste” -kenttä on olemassa niitä tapauksia varten, joissa edeltävä ei riitä. Esimerkiksi kun halutaan seurata URL:ää, joka sisältää joitain muita kuin standardisoituja ”utm_*” parametrejä, kuten ”gclid=”, ”?adwords”, jne.

Tämä teoriasta tällä erää. Teimme erittäin kätevän URL Rakennus -työkalun, jonka avulla liität tagin linkkeihisi helposti. Katso: http://www.netmonitor.fi/url_builder/

Yleisnäkymä

Lista

Yleisnäkymässä, johon pääset klikkaamalla sivuvalikosta ”Kampanjat”, näet listan kaikista kampanjoistasi ja niihin liittyvät määreet (käynnit, sivut/käynti jne.).

Kaavio näyttää käyntien määrän kaikkien kampanjoiden aikana. Kampanjat, joille ei ole määritetty loppupäivämäärää näytetään aina tarkastelupäivään asti.

Huomioithan, ettei ajanjakson valitsin vaikuta tähän osioon (näytetty ajanjakso on määritetty jokaisen kampanjan asetuksissa).

Ulottuvuudet

Voit tarkastella jokaista ulottuvuutta eri kampanjoiden välillä klikkaamalla linkkejä: ”Kaikki lähteet”, ”Kaikki mediat”, ”Kaikki ehdot” ja ”Kaikki sisällöt”.

Yksityiskohdat

Huomioithan, että kun siirryt yksityiskohtaisempaan osioon, ei ajanjakson valitsin vaikuta toimintaan (näytetty ajanjakso on määritetty kampanjan alku- ja loppupäivämäärien kautta).

Yhteenveto

Tällä sivulla näet kampanjasi tulokset. Sivu on jaettu useampaan eri osaan.

 • Tulot ja kustannukset kertovat sinulle kampanjasta saadut tulot (katso tagi valinnat nähdäksesi miten voit asentaa tagin seuraamaan sivustosi tuloja). Jos määrität kampanja-asetuksissa myös kampanjan kustannukset, Netmonitor laskee sinulle pääoman tuottoprosentin. Tuolloin näet myös kustannukset-per-klikkauksen.
 • Kohdassa Vaikutus kävijämäärääsi näet kuinka suuri vaikutus kampanjalla on ollut sivustosi kokonaiskävijämäärään.
 • Kampanjan tehokkuus kertoo bounce asteen sekä konversioasteen jokaiselle aktiiviselle tavoitteelle.
 • Yhteenveto koostaa kaikista luvuista selkeän taulukon.

Ulottuvuudet

Alasivut ”Lähteet”, ”Mediat”, ”Ehdot” ja ”Sisällöt” erittelevät sinulle kampanjasi eri ulottuvuudet (mikäli olet ottanut ne käyttöön).

Kehitys

Tämä sivu näyttää kampanjasi eri muuttujien kehityksen.

Kampanjan hallinta

Luonti

Vinkki: Kokeile opastettua kierrosta ”Miten luoda kampanja?” klikkaamalla ”Opastetut kierrokset” -linkkiä sivupalkista.

Luodaksesi kampanjan sinun tulee syöttää seuraavat tiedot:

 • Nimi
 • URL Tagi, jota olet käyttänyt URL:ssä tunnistaaksesi kyseisen kampanjan.
 • Kampanjan Aloitus päivämäärä (Ajankohta, jolloin Netmonitor alkaa seuraamaan kampanjaa). Alkupäivämäärän voi päivätä menneisyyteen, jolloin Netmonitor laskee sinulle uudelleen menneet arvot.
 • Loppumis päivämäärä on valinnainen. Mikäli tiedät jo milloin kampanjasi tulee loppumaan, voit syöttää tiedon tähän. Voit myös jättää kohdan tyhjäksi ja sulkea kampanjan itse sen loputtua.
 • Kustannukset on myös valinnainen tieto. Mikäli syötät kustannukset, Netmonitor pystyy laskemaan sinulle pääoman tuottoprosentin, kustannukset-per-klikkauksen sekä muita määreitä. Voit jättää kentän tyhjäksi ja täyttää tiedon myöhemmin. Voit myös syöttää kenttään ”0” estääksesi kustannuslaskennan.

Päivitys

Voit päivittää kampanjaasi milloin tahansa. Saat uudet tulokset muutamassa minuutissa.

Poistaminen

Kun poistat kampanjan, myös kaikki siihen liittyvät tulokset tuhoutuvat.

 
fi/nm_guide_campaigns.txt · Viimeksi muutettu: 2015/02/19 10:35 / firmzor