• en
  • fi
  • sv
  • fr
  • nl
 

Usein Kysytyt Kysymykset (UKK)

Asennus

Voiko Netmonitorin asentaa, vaikka sivustolla on jo jokin toinen kävijäseuranta (kuten esim. Google Analytics)?

Kyllä voi. Analytiikkasovellukset ovat yleensä toisistaan riippumattomia ja voivat siten toimia samanaikaisesti. Voit täysin vapaasti testata toistakin analytiikkasovellusta ja verrata näiden tuottamaa statistiikkaa.

Voiko Netmonitorin seurantakoodi häiritä sivustoni toimintaa?

Oikeaan paikkaan (yleisimmin HTML lähdekoodin loppuun, juuri ennen </body> tagia) asennettuna Netmonitorilla ei ole vaikutusta sivustosi tekniseen toimintaan. Se ei hidasta sivujen latautumista eikä näy kävijälle millään tavalla.

Miksi Netmonitor ei näytä minulle statistiikkaa?

Tähän voi olla useampiakin syitä. Yleisimmät ovat:

  • Netmonitorin vaatimaa seurantatagiä ei olla asennettu tai asennus on jotenkin epäonnistunut. Lue tästä asennusohjeet.
  • Tagi on juuri asennettu, mutta se ei ole ehtinyt vielä tuottaa statistiikkaa (tiedot päivittyvät tunnin välein, paitsi Viime kävijät -osio, joka on reaaliaikainen).

Useimmissa tapauksissa Netmonitor pyrkii analysoimaan itse mahdolliset virheet ja antaa niistä virheraportin. Mikäli koet, että Netmonitor ei toimi, kuten sen mielestäsi pitäisi vaikka asennus on tehty oikein, pyydämme sinua olemaan yhteydessä tekniseen tukeemme palaute@netmonitor.fi

Miksi kävijämäärät yhtäkkiä ilman näkyvää syytä romahtavat?

Tähän voi olla useitakin syitä, mutta yleisin on se, että sivut on joko kokonaan tai osittain uusittu. Tässä yhteydessä sivun tekijä on voinut unohtaa lisätä uusituille sivuille Netmonitorin vaatiman seurantakoodin eli tägin. Korjaustoimenpiteenä on pikainen seurantakoodin uudelleen asentaminen. Lue tästä asennusohjeet.

Mikäli tägi on sivuillasi oikein asennettu, mutta liikenne sivuillasi näyttää yhtäkkiä täysin kadonneen, tarkista sivustosi aukeaminen (muista tyhjentää sitä ennen selaimesi välimuisti).

Mikäli nämä toimenpiteet eivät auta, pyydämme sinua olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@netmonitor.fi.

Muut aiheet

Miksi suurimman osan kävijöistä saapumislähteeksi on merkitty 'Suora osuma'?

Huomaa, että suuri Suorien osumien suhteellinen osuus ei aina johdu teknisestä syystä, vaan kuvaa sivustosi todellista liikenteen tilaa. Varsinkin silloin, mikäli kävijämäärät ovat vähäiset ja kävijät ovat pääosin samoja. Tällöin on luonnollista, että jo sinut tuntevat kävijät saapuvat sivuillesi esim. selaimen kirjanmerkkien kautta ennemmin kuin hakevat sinua hakukoneista.

Korjaustoimenpiteenä suosittelemme sivustosi päivittämistä siten, että potentiaalisille asiakkaillesi tärkeät asiat sivuillasi hakukoneet kuten mm. google löytävät nykyistä helpommin. Myös muita sähköisen markkinoinnin keinoja kannattaa harkita.

Mikäli kuitenkin epäilet ”Suorien osumien” määrän olevan virheellinen, voi siihen olla seuraavia syitä:

Kehykset Sivustolla olevat kehykset eli framet suodattavat usein pois tiedon, mistä lähteestä (hakukoneet, linkit jne.) kävijä on saapunut. Tällöin kävijä näkyy Netmonitorissa ”suorana osumana” eli on kirjoittanut selaimensa hakukenttään yrityksesi www -osoitteen, vaikka todellisuudessa kävijä on saattanut saapua sivuillesi vaikkapa Googlen hakutulosten kautta.

Korjaustoimenpide: Etusivullesi pitää luoda ns. sisäänheittosivu, joka edelleen ohjaa varsinaiselle etusivulle. Tälle sisäänheittosivulle asennetaan Netmonitorin seurantakoodi.

Uudelleenohjaus Yksi yleisimmistä syistä tälle ongelmalle on se, että etusivusi on uudelleenohajttu ja varsinaiselle sisääntulosivulle ei ole asennettu Netmonitorin seurantakoodia. Uudelleenohjaus näkyy käytännössä siten, että jos kirjoitat selaimesi hakukenttään www.sivustosi.fi osoitteen, saatkin automaattisesti näkyville osoitteeksi esimerkiksi www.sivustosi.fi/index2.html.

Korjaustoimenpiteenä pitää udelleenohjaavalle sivulle asentaa Netmonitorin seurantakoodi.

Puuttuva tagi Yksi yleinen syy suorien osumien suureen määrään on, että etusivulta puuttuu Netmonitor seurantakoodi eli tagi. Tagi on saattanut alun alkaen jäädä asentamatta etusivulle, tai sitten etusivu on uusittu ja siinä yhteydessä Netmonitor tagi on unohtunut sivun tekijältä asentaa. Voit tarkistaa tilanteen esimerkiksi menemällä Netmonitorin ”Sivut” -osioon ja katsoa, löytyykö liikennettä eutusivultasi.

Korjaustoimenpiteenä asenna etusivulle Netmonitor seurantakoodi.

 
fi/nm_faq.txt · Viimeksi muutettu: 2011/07/22 12:32 (ulkoinen muokkaus)