• en
  • fi
  • sv
  • fr
  • nl
 

Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

fi:mail_attributes [2012/08/01 11:09] (nykyinen)
emmi luotu
Rivi 1: Rivi 1:
 +Usein yhteystietolistasi sisältää muitakin tietoja kuin pelkän sähköpostiosoitteen. “Attribuutit” -osiossa voit liittää näitä lisätietoja osoitteisiin. Attribuuttien avulla voit myös räätälöidä viestejäsi. Klassinen esimerkki tästä on viesti, joka puhuttelee vastaanottajaa hänen nimellään; tällöin siis pelkän “Hei” sijaan viestissä voi lukea esimerkiksi “Hei Pekka”.
  
 +Siirry “Attribuutit” -osioon ja klikkaa “Luo uusi”. Nyt voit syöttää attribuutin nimen sekä siihen liittyvän tagin. Nimi voi olla mitä tahansa haluat; esimerkiksi “Etunimi”, “Sukunimi” ja “Yritys” ovat suosittuja vaihtoehtoja. “Attribuutin tagi” -kohdan voi jättää tyhjäksi, jolloin Netmonitor luo tagin automaattisesti syöttämäsi nimen pohjalta.
 +
 +Viestien räätälöinti tapahtuu attribuuttien tagien avulla. Jatketaan edellisellä “Hei Pekka” -esimerkillä. Esimerkissä attribuutiksi on valittu “Etunimi”, jonka tagin arvo on %ETUNIMI%. Viestiisi siis kirjoittaisit “Hei %ETUNIMI%”. Viestiä lähetettäessä %ETUNIMI% korvautuu jokaiseen osoitteeseen liitetyllä vastaavalla arvolla eli vastaanottajan etunimellä. Mikäli osoite ei sisällä kyseistä arvoa -  esimerkiksi jokaisen viestin vastaanottajan etunimeä ei tiedetä - jää tagin kohta tyhjäksi.
 
fi/mail_attributes.txt · Viimeksi muutettu: 2012/08/01 11:09 / emmi